Blog

Wil je zelf aan de slag met opruimen? Als professional organizer / opruimcoach deel ik graag handige tips en inspiratie die je helpen bij het opruimen en sorteren van je spullen, het ordenen van je administratie, het uitvoeren van taken en het structureren van het huishouden. Deze gratis tips en inspiratie helpen je op weg naar het creëren van meer overzicht en rust in huis.

Wil je altijd op de hoogte blijven van deze tips en inspiratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Natuurlijk opruimen en je ontvangt voortaan automatisch deze handige tips en inspiratie in je mailbox. Helemaal gratis speciaal voor jou!

Met deze 4 tips kom je terug in het ritme na de vakantie

De zomer zit er bijna weer op. Waarschijnlijk heb je je vakantie er al weer op zitten. Je hebt vast genoten van heerlijke zomerse avonden vol met gezelligheid. Fijne momenten op de dag met lekker eten, leuke activiteiten met weinig ritme en zonder al te veel structuur. Hopelijk heb je ervan genoten! Maar het ‘gewone’ leven gaat nu toch echt weer beginnen. Lukt het je maar niet om in het ritme te komen na je vakantie?Dan heb ik iets voor je! Lees snel verder welke 4 tips je gaan helpen om weer in het ritme te komen na de vakantie.

Lees meer »

Moet ik dit nu doen?

We willen tegenwoordig vaak van alles doen. We rennen en vliegen nog net niet letterlijk door het huis heen. Nog even een was draaien, nog even snel de keukentafel opruimen en daarna je kind van school halen. Vanavond nog sporten samen met je vriendin en voordat je daar heen gaat kan je mooi nog even een boodschap doen. Oja alle planten in huis water moet je ook nog water geven. En ga zo maar door. Waarschijnlijk is dit voor iedereen wel herkenbaar.We willen en moeten van alles. Maar wie bepaalt dit eigenlijk? Wie bepaalt wat er vandaag gedaan moet worden? Dit ben jij zelf. Er zijn zeker taken die op bepaalde momenten ook echt moeten gebeuren. Je kind moet je echt van school halen, maar de planten water geven kan ook wachten tot morgen. 

Lees meer »

Diy: Maak je eigen allesreiniger. Eenvoudig, goedkoop en natuurlijk!

Het maken van je eigen schoonmaakmiddel is heel eenvoudig. Hoe fijn zou het zijn als je met enkele schoonmaakproducten je hele huis kan schoonmaken. Je hebt niet meer voor elke schoonmaakklus een eigen schoonmaakfles nodig. Want dat is wat je waarschijnlijk wel in huis hebt. Dit is absoluut niet nodig. Met een goede basis aan schoonmaakproducten maak je je hele huis schoon.

Lees meer »

Diy: Maak je eigen afwasmiddel. Snel, goedkoop en natuurlijk!

Heb jij wel eens gekeken welk afwasmiddel je gebruikt? In veel afwasmiddel zitten schadelijke stoffen. Niemand wil toch dat deze schadelijke stoffen weer via je servies in je lichaam terecht komen. Toch stellen we ons veel bloot aan stoffen die bijvoorbeeld hormoon verstorend zijn of waarbij je een grote kans op een irritatie kan hebben.

Lees meer »

Start je dag rustig, ook met kinderen!

De wekker gaat! Oké nog heel even snoozen dan. Je valt half weer in slaap en ineens staat je kind naast je bed. Ja de dag is nu toch echt begonnen! Hup uit bed: douchen, aankleden, ontbijten, tandenpoetsen en dan je kind naar school. Allemaal gehaast, je ervaart een enorme tijdsnood.Uiteindelijk heb je je kind goed afgeleverd op school en nu ben je blij dat je net na half 9 weer thuis bent. Je vraagt je af wat je nu eens zou gaan doen? Het antwoord staat al voor je. Opruimen van de ontbijtspullen, het speelgoed op de grond, de vaatwasser uitpakken en alle andere rommel in huis opruimen. Als je hier überhaupt al tijd voor hebt, moet je deze dag ook nog werken dan lijkt het op orde houden van het huis al helemaal een onmogelijke taak!!

Lees meer »

Dé oplossing voor uitstelgedrag, eat the frog!

Je herkent het vast wel, die vervelende klus welke je alsmaar voor je uitschuift. Je vindt de klus niet leuk, lastig of vervelend. Je gaat eerst een paar andere dingen doen die ook nog op je to-do lijst staan. Voor je het weet is het al middag en komen er andere dingen op je pad. De tijd vliegt voorbij en aan het einde van de dag kijk je terug. Je hebt weer die ene klus niet gedaan. Je schuift het weer verder voor je uit.En zo blijft die klus wel dagen, weken of soms wel maanden liggen. Dit heeft alles te maken met uitstelgedrag.Ik heb er dé oplossing voor, genaamd: eat the frog!Lees snel verder hoe je eenvoudig aan dit uitstelgedrag kunt werken.

Lees meer »

Zo berg je je plastic bakjes met deksels op

Wie heeft er niet een berg met plastic bakjes en deksels in huis? Ik denk dat veel mensen dit ergens in hun keuken of huis wel hebben opgeborgen. Ze zijn handig voor de kinderen om mee naar school te nemen of om restjes eten in te bewaren.

Lees meer »

DE grote speelgoedopruiming

Staat jou huis ook zo vol met speelgoed? Lijkt de bult alsmaar groter te worden? Heb je geen idee meer waar je al het speelgoed moet laten? Ervaart je kind veel prikkels op zijn/haar speelplek/slaapkamer? Het is dan tijd voor DE grote speelgoedopruiming.In dit blog neem ik je mee hoe je te werk gaat bij het opruimen van al het speelgoed in huis.

Lees meer »

Weg met magneetplekken: Zo voorkom je stapels met rondslingerende spullen

Iedereen herkent vast wel een plek in huis waar een stapel met spullen ligt. Deze stapel met spullen wordt beetje bij beetje steeds een stuk groter. Je hebt een sleutel of een envelop in je hand en je legt het snel even bij de krant die er toch al ligt. Vervolgens loop je langs met een pen en deze ligt er voor je het weet ook al tussen. Dit gaat de hele dag zo door.Het lijkt wel alsof de stapels met spullen steeds meer spullen aantrekken, het lijken wel magneten. Geloof me, dit is ook echt zo! Dit soort plekken heten dan ook zogenaamde ‘magneetplekken’. Er ligt toch al iets, ik leg er nog een ding bij. Voordat je het weet is het een enorme stapel met spullen geworden. Ik neem je graag mee hoe je magneetplekken kunt aanpakken en kunt voorkomen.

Lees meer »

Een opgeruimde kledingkast in 7 eenvoudige stappen

Een opgeruimde, nette kledingkast wie wil dat nou niet? Het begin van de herfst of de lente is het moment om je kledingkast onder handen te nemen. Op deze momenten is het handig om je winter- of zomergarderobe eens kritisch te bekijken. Welke kledingstukken heb je eigenlijk allemaal en welke heb je gedragen? Misschien puilt je kledingkast inmiddels wel uit en ben je het overzicht helemaal kwijt. Ik neem je in 7 eenvoudige stappen mee naar een opgeruimde kledingkast, waarbij je weer overzicht krijgt in je kleding. 

Lees meer »